Tiktaalik suddar ut gränsen mellan fiskar och landlevande djur

Skriv en kommentar
28 november 2013 18:57

För 383 miljoner år sedan vandrade Tiktaalik roseae upp på land för att sedan snabbt dyka tillbaka ner i sin dypöl. Tiktaalik hade huvud, nacke, revben och förstadiet till fyra ben. Men den hade också stora likheter med vanliga fiskar. Paleontologer vid University of Chicago tror att Tiktaalik är länken som saknas mellan de landlevande djuren och fiskarna. Läs resten av inlägget »

Vad är GMO och hur känner man igen GMO-livsmedel?

Skriv en kommentar
28 november 2013 08:02

GMO betyder genmodifierad organism. De positiva till GMO menar att användning av bekämpningsmedel kan öka skördarna. Kritiker menar att miljön skadas medan konsumenterna utsätts för okända risker. Läs resten av inlägget »

Sibirien smälter i allt snabbare takt

Skriv en kommentar
27 november 2013 23:48

Den 18 – 20 september träffades 30 forskare från UK, Ryssland, Österrike, Frankrike, Italien och Tyskland för att presentera och diskutera de alarmerande snabba klimatförändringarna i Sibirien. Tundran smälter bort och det kommer att accellerera växthuseffekten ytterligare. Läs resten av inlägget »

Haven är döda år 2050

Skriv en kommentar
27 november 2013 07:54

Om 50 år räknar man med att fisken i princip kommer att ha försvunnit från haven oavsett art. En tredjedel av bestånden har redan brytit samman och utvecklingen går allt snabbare. Bakom slutsatsen står en av de största studier som gjorts. Resultaten är publicerade i ansedda Science. Läs resten av inlägget »

Naturen löser vårt energiberoende

Skriv en kommentar
26 november 2013 17:41

Ny teknik inspirerad från växter, djur och insekter kan hjälpa oss bekämpa energiberoendet enligt en ny rapport. Naturen löser tekniska problem med mindre energi än människan. Läs resten av inlägget »

Katter för kattallergiker

Skriv en kommentar
26 november 2013 07:33

Kattallergiker är ofta mycket känsliga även för små mängder av allergenerna. Trots detta finns det idag katter som de flesta kattallergiker klarar av att ha. Läs resten av inlägget »

Tamlaxar blev veganer

Skriv en kommentar
25 november 2013 17:15

Ett gäng tamlaxar fick pröva på rapsolja istället för sin vanliga kost med fiskolja. Att ge tamlax fiskolja, som man gör idag, fungerar inte i längden eftersom laxodlingen ökar medan fångsterna av vild fisk snabbt minskar. Läs resten av inlägget »

Tre nya arter av lemurer upptäckta

Skriv en kommentar
25 november 2013 07:52

En internationell grupp av forskare har ny lyckats identifiera tre nya lemurarter genom att analysera deras DNA. Läs resten av inlägget »

Himantura kittipongi: Ny fiskart upptäckt

Skriv en kommentar
24 november 2013 17:24

En ny sorts stingrocka har upptäckts i en flod i västra Thailand. Fisken kallas för Himantura kittipongi efter sin upptäckare. Forskare från WWF Thailand och Smithsonian Institute (USA) har tillsammans undersökt fisken. Läs resten av inlägget »

Salmonella bland svenska husdjur

Skriv en kommentar
24 november 2013 08:41

Salmonella bryter av och till ut bland katter, råttor, möss, hamstrar och andra husdjur. Reptiler innebär alltid en risk för salmonella och försiktighet vid handhavandet fodras. Läs resten av inlägget »

Våra nyhetsbrev, helt gratis!


Please don't insert text in the box below!

Magasinet Miljöaktuellt

Miljöaktuellt nr 8/2014 ute nu!
 • Cirkulär ekonomi - här är framtidsbolagen
 • Slaget om de brännbara soporna hårdnar
 • Nya iso 14001 tvingar fram integration och engagemang

Och mycket mer!

Matnyttigt för miljöproffs

Lag & Rätt nr 11 ute nu!
 • Nya förordningar för producentansvar ute
 • Omstridd kalkbrytning på Gotland prövas igen
 • Göteborg får snart Hisingsbron
 • FSC har nya riktlinjer för vindkraft
 • Skattereduktion för förnybar el åter till lagrådet
 • SGU samordnar sanering av sjö
 • Samråd om svenska SVHC-förslag
 • Kraven på energihushållning skärps
 • "Inte alltid straffbart att skräpa ner"

Följ Miljöaktuellt på Twitter

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Martina Frisk | Kontakta MiljöAktuellt | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group