Create your future from your future, not your past – Werner Erhard

Skriv en kommentar
10 februari 2010 14:31

Dag ett på konferensen som egentligen är en pre-conference day har handlat mycket om ledarskapets betydelse för att driva förändring. Utmaningarna här är samma som i Sverige och sammanfattas bra med citatet ”Du kan aldrig motivera människor bara inspirera dem, motivationen kommer inifrån”. Detta är kanske mer sant än någonsin när det gäller något så avgörande som att välja att bidra till vår överlevnad och agera hållbart.

Tydligt är dock finanskrisens mycket djupare spår här i USA och att den inte är över utan att man förhoppningsvis vis nu börjar ana ljuset i tunneln. Positivt däremot är att hållbarhetsinitiativ växer upp som svampar ur jorden över hela USA och inte bara som tidigare längs kusterna. Detta gör att alla former av teknik och tjänster som bidrar till ett hållbart samhälle har ett enormt uppsving nu och timingen för svensk teknik- och kunskapsöverföring är perfekt.  Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet har en närmast gudomlig image inom detta område men när det börjar hända saker här går det fort så 2010 är nog året för Sverige att göra hållbara affärer i USA.

Som ett led i globaliseringen av GMIC (Green Meetings Industry Council) planerar vi nu att sätta upp chapters på ett antal strategiska regioner/destinationer i utanför USA. Ett informellt första möte hölls igår med representanter från Taiwan, Holland, Spanien, Portugal, Danmark, Sverige, UK och Slovenien.

Andra höjdpunkter under dagen var diskussioner kring ny teknik både som möjlighet och utmaning ur ett hållbarhetsperspektiv. SpotMe är ett schweiziskt/amerikanskt bolag som tillhandahåller handenheter till alla konferensdeltagare (som en mobiltelefon) som inte bara ersätter alla pappersdokument utan också innehåller de fantastiska nätverksmöjligheter som sociala medier erbjuder, under hela konferensen.

Under COP 15 fanns ett antal ”tele presence rooms” där över 100 möten hölls med upp till 36 deltagare så virtuella möten tar äntligen mark.

.Samtidigt är det viktigt att minnas att allt detta också kräver energi (apparatladdning är den snabbast växande elkonsumtionen i USA idag!) så kom ihåg att byta och spara. Alltså byta till förnybar el och spara genom att t.ex. inte ha stand by funktoner aktiverade.

Ett avslutande citat får bli: ”Vision without execution is hallucination” enligt Thomas Edison

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Senaste Platsannonserna

Våra nyhetsbrev, helt gratis!


Please don't insert text in the box below!

Följ Miljöaktuellt på Twitter

Magasinet Miljöaktuellt

MILJÖAKTUELLT NR 2/2014 UTE NU
 • Topp 20: Makthavarna som kan bättre
 • Tema transporter: Nu ska Sverige lära sig av Norges elbilssuccé
 • Tema transporter: Så blen Trafikverket gisslan i klimatpolitiken
 • Tema transporter: Tröga strukturer stoppar gröna metoden
 • Intervju: Nyamko Sabuni ser näringslivet ta täten
 • Debatt: Thomas Sterner om nyttan av miljöskatter
 • Krönika: Tomas Kåberger om vad Europa kan lära av Kina

Plus mycket annat!

Matnyttigt för miljöproffs

Lag & rätt nr 5 ute nu!
 • Omläggning av busslinjer giltigt bullerkrav
 • Dessa 120 ämnen ska utvärderas enligt Reach
 • Västmanlands bussar grönast
 • Släppte ut naturmaterial - åtalades
 • Mjölk kan få nanomärkning
 • Minskat strandskydd föreslås
 • IPCC: Energieffektivisera mera
 • Fortsatt strid för att rädda Miljöstyrningsrådet
 • Nya verktyg om farligt avfall, skyddad natur, barns rättigheter, energiteknik

Tjuvläs Lag & rätt
Köp ett nummer i IDG Shop  

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Jon Röhne | Kontakta MiljöAktuellt | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2011 International Data Group