Create your future from your future, not your past – Werner Erhard

Skriv en kommentar
10 februari 2010 14:31

Dag ett på konferensen som egentligen är en pre-conference day har handlat mycket om ledarskapets betydelse för att driva förändring. Utmaningarna här är samma som i Sverige och sammanfattas bra med citatet ”Du kan aldrig motivera människor bara inspirera dem, motivationen kommer inifrån”. Detta är kanske mer sant än någonsin när det gäller något så avgörande som att välja att bidra till vår överlevnad och agera hållbart.

Tydligt är dock finanskrisens mycket djupare spår här i USA och att den inte är över utan att man förhoppningsvis vis nu börjar ana ljuset i tunneln. Positivt däremot är att hållbarhetsinitiativ växer upp som svampar ur jorden över hela USA och inte bara som tidigare längs kusterna. Detta gör att alla former av teknik och tjänster som bidrar till ett hållbart samhälle har ett enormt uppsving nu och timingen för svensk teknik- och kunskapsöverföring är perfekt.  Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet har en närmast gudomlig image inom detta område men när det börjar hända saker här går det fort så 2010 är nog året för Sverige att göra hållbara affärer i USA.

Som ett led i globaliseringen av GMIC (Green Meetings Industry Council) planerar vi nu att sätta upp chapters på ett antal strategiska regioner/destinationer i utanför USA. Ett informellt första möte hölls igår med representanter från Taiwan, Holland, Spanien, Portugal, Danmark, Sverige, UK och Slovenien.

Andra höjdpunkter under dagen var diskussioner kring ny teknik både som möjlighet och utmaning ur ett hållbarhetsperspektiv. SpotMe är ett schweiziskt/amerikanskt bolag som tillhandahåller handenheter till alla konferensdeltagare (som en mobiltelefon) som inte bara ersätter alla pappersdokument utan också innehåller de fantastiska nätverksmöjligheter som sociala medier erbjuder, under hela konferensen.

Under COP 15 fanns ett antal ”tele presence rooms” där över 100 möten hölls med upp till 36 deltagare så virtuella möten tar äntligen mark.

.Samtidigt är det viktigt att minnas att allt detta också kräver energi (apparatladdning är den snabbast växande elkonsumtionen i USA idag!) så kom ihåg att byta och spara. Alltså byta till förnybar el och spara genom att t.ex. inte ha stand by funktoner aktiverade.

Ett avslutande citat får bli: ”Vision without execution is hallucination” enligt Thomas Edison

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Senaste Platsannonserna

Våra nyhetsbrev, helt gratis!


Please don't insert text in the box below!

Magasinet Miljöaktuellt

Miljöaktuellt nr 8/2014 ute nu!
 • Cirkulär ekonomi - här är framtidsbolagen
 • Slaget om de brännbara soporna hårdnar
 • Nya iso 14001 tvingar fram integration och engagemang

Och mycket mer!

Matnyttigt för miljöproffs

Lag & Rätt nr 11 ute nu!
 • Nya förordningar för producentansvar ute
 • Omstridd kalkbrytning på Gotland prövas igen
 • Göteborg får snart Hisingsbron
 • FSC har nya riktlinjer för vindkraft
 • Skattereduktion för förnybar el åter till lagrådet
 • SGU samordnar sanering av sjö
 • Samråd om svenska SVHC-förslag
 • Kraven på energihushållning skärps
 • "Inte alltid straffbart att skräpa ner"

Följ Miljöaktuellt på Twitter

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Martina Frisk | Kontakta MiljöAktuellt | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group