Ett hållbart möte!

Skriv en kommentar
27 april 2012 23:07

I ett regnigt men storslaget Montreal har sedan i måndags hållbarhetsengagerade mötesproffs från hela världen mötts under 2012 års upplaga av Green Meetings Industry Councils, GMIC, konferens om just – hållbara möten!

Konferensen som i år avhölls för sjunde gången samlar väl över 200 specialister verksamma inom detta snabbt växande område, bland dem GMIC Sweden’s president Patrik Dyrendal från SF, mötesproducenter från bolag som MGM, Microsoft, Oracle, Cisco, för att nämna några och representanter från mängder av destinationer som insett att hållbarhet gör skillnad såväl ur ett långsiktigt överlevnadsperspektiv som ur ett kortsiktigt ekonomiskt sådant när det gäller att attrahera kongresser och möten av alla typer. Vancouver, Köpenhamn, Leipzig, Portland, Singapore, och förstås Montreal var några av de många deltagarna.

Key note speaker var John Picard en arkitekt, hållbarhetstänkare och teknikfantast verksam i Silicon Valley och världen över, gav oss en rad exempel på hur den snabbt ökande teknikutvecklingen kommer att bidra till ett mer hållbart samhälle.  Han som flera andra nämnde saknaden i USA efter Ray Andersson, CEO för Interface och hållbarhetsguru, som tragiskt gick bort förra året och lämnade ett stort tomrum i leden av hållbara ledare.

SEMT Re-lanserat webbaserat hållbarhetsuppföljningssystem för mötesindustrin som är GRATIS för GMIC’s medlemmar. Ett samarbete med MPI som helt klart är värt att titta närmare på: http://youtu.be/dx-jVQf4hTA

Meeting the Future en helt ny Guide för alla som vill göra möten som är en del av lösningen. En vidareutveckling av The Sustainable Rock Concert som publicerades av det Naturliga Steget 2007 och som anpassats till mötesindustruin av  två av de främsta experterna på hållbara möten, Amy Spatrisano och Michael Luehrs. Guiden lanseras som en ”open source” resurs av GMIC med tillägget “pay what you find it is worth” genom valfri donation till GMIC Foundation. Ladda ned: http://bit.ly/JjkJo6

Cirque de soleil är en legendarisk del av Montreal och världen och dessutom ett strålande exempel på ett företag med integrerad hållbarhet. De som hade förmånen att få göra en ”back of stage tour” i deras studio belägen i en tidigare problemstadsdel i Montreal och på en återvunnen soptipp, glömmer det inte och fick man sedan samma kväll uppleva deras nya show Amaluna är man frälst!

Michael Luehrs föreslagen som ny president för GMIC globalt av en enhällig valberedning och styrelse, kul för Sverige med en “svensk” president vilket blir ytterligare ett bevis på att Sverige håller takten i det globala hållbarhetsracet. Michael är sedan ett antal år baserad I Stockholm och är idag verksam i den amerikanska hållbarhetsrådgivaren MeetGreens svenska verksamhet.

Var då mötet i sig hållbart? Nej, men det var absolut en strålande samling av verkligt hållbara delar av såväl ekologisk som social art och jag är övertygad om att fotavtrycken som återstår av detta möte är väl motiverade av det avtryck i hållbar mötesproduktion som blir resultatet globalt och lokalt.

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Senaste Platsannonserna

Våra nyhetsbrev, helt gratis!


Please don't insert text in the box below!

Följ Miljöaktuellt på Twitter

Magasinet Miljöaktuellt

MILJÖAKTUELLT NR 6/2014 UTE 25 JUNI!
 • Stor rankning - Sveriges bästa miljökommun
 • Supervalåret - så ser framtidens miljöpolitik ut
 • Hotellduell - Scandic vs Nordic Choice
 • Personporträttet - Siw Persson, WWF

Plus mycket annat!

Matnyttigt för miljöproffs

Nu kan du ladda ner Lag & rätt nr 7!
 • Svenskt förbud mot bisfenol kan utvidgas
 • Planer missar miljöaspekter
 • Vinnaren betalar - ny princip?
 • Expertkommentar: Därför måste Volvo förtydliga reklamen
 • Fastighetsägare slipper saneringsansvar
 • BASF tillverkar mest riskkemikalier
 • Fyra utvalda för elvägar
 • "Nya föreskrifter hotar nationalparker"
 • Kylutrustning för proffsbruk får energimärkning 

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Martina Frisk | Kontakta MiljöAktuellt | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group