Den Flamsäkra Katten-nytt grepp om miljögifterna

Skriv en kommentar
2 november 2011 12:45

Våra katter har 5o ggr mer flamskyddsmedel i sig än vi människor. Den viktigaste frågan är inte om detta är farligt, utan varför de har det.  Börjar man nysta i frågan, så ställs många andra frågor på sin spets. Naturskyddsföreningens nya årsbok släpps den 18/11, och tar ett nytt fräscht grepp om miljögifterna.

Pinsamt nog, talar jag dock  i egen sak, eftersom jag är en av författtarna. Däremot så kan jag lova en helt ny berättarstil, framförallt när det gäller ämnesområdet som annars riskerar bli faktatungt, pretentöst och inte minst deprimerande. För man måste nog kunna skratta åt sakernas tillstånd också, och kanske se lite ljus i tunneln för den delen med. Vi författare var överens redan från början, att inte rabbla upp det som tidigare sagts om allt elände. Det ska vara underhållning, lärande och budskap.

Vi har ju filmen ”Underkastelsen” i färskt minne, och den betydligt lättsammare boken ”Förgiftad”, som har ett upplägg som påminner om Morgan Spurlocks ”Supersize me”.  Den Flamsäkra Katten har mer släktskap med ”Förgiftad”, men det finns ändå ett visst inslag av ”Underkastelsen”, eftersom författaren Anna födde sitt första barn under tiden vi skrev boken. Men jag törs ändå lova att det finns nya fakta i denna bok som inte tagits upp tidigare.  Läs boken och ta den personligt, för det är nog vad det handlar om trots allt.

8 Svar till “Den Flamsäkra Katten-nytt grepp om miljögifterna”

 1. Kemikaliedetektiven skriver:

  Nytt grepp om miljögifterna, skriver du, som inte är faktatungt och deprimerande. Man måste kunna skratta åt sakernas tillstånd. Låter precis som en beskrivning av den bok jag gav ut för två år sen, Impotensmadrassen, kemikaliedetektivens giftiga upptäckter. Har ni plagierat konceptet?

 2. Magnus Hedenmark skriver:

  Hej! Jag har tyvärr inte läst din bok än. Däremot så ska jag väl modifiera mig lite om faktatyngden. Vi har egentligen späckat boken med fakta och forskning, men paketerat den genom berättelser.

 3. Min bok är också späckad med fakta och forskning som presenteras på ett humoristisk sätt genom berättelser, något du torde vara mycket medveten om, eftersom du såg den på Ekomässan förra året och vi dessutom har kommunicerat via mail.

 4. [...] (har skrivit om den i ”min”). fotoakuten ***) SNF har ett projekt med samma namn. (den-flamsakra-katten-nytt-grepp-om-miljgifterna) BLOGGPOSTA permalänk Trendig kopikatt?! Inlagd i Okategoriserade | Tags: flamsäkra, flamsäkra [...]

 5. Magnus Hedenmark skriver:

  Jag förstår inte riktigt vad du är ute efter, men det faktum att jag svarar på mejl och pratar med folk innebär inte automatiskt att jag läser deras böcker.

 6. Michaela skriver:

  Men snälla kemikaliedetektiv, du har väl inte ensamrätt om att skriva om miljöfrågor på ett humoristiskt och lättsamt sätt…

  Och Den flamsäkra katten borde omedelbart lämnas in till Kb! Pliktexemplar, ni vet! Det är faktiskt lag på det. (För att låta extremt snipig.) (Och ja, jag vill naturligtvis låna, jag är student utan CSN = pank, så så har för vana att beställa fram intressant litteratur på vårt kära nationalbibliotek, men er flamsäkra katt finns inte att uppbåda…)

 7. Magnus Hedenmark skriver:

  Hej! Visst borde den finnas på biblioteken, det är dock Naturskyddsföreningen som måste ombesörja det. Ska skicka en hälsning om det.

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Senaste Platsannonserna

Våra nyhetsbrev, helt gratis!


Please don't insert text in the box below!

Följ Miljöaktuellt på Twitter

Magasinet Miljöaktuellt

MILJÖAKTUELLT NR 6/2014 UTE 25 JUNI!
 • Stor rankning - Sveriges bästa miljökommun
 • Supervalåret - så ser framtidens miljöpolitik ut
 • Hotellduell - Scandic vs Nordic Choice
 • Personporträttet - Siw Persson, WWF

Plus mycket annat!

Matnyttigt för miljöproffs

Nu kan du ladda ner Lag & rätt nr 7!
 • Svenskt förbud mot bisfenol kan utvidgas
 • Planer missar miljöaspekter
 • Vinnaren betalar - ny princip?
 • Expertkommentar: Därför måste Volvo förtydliga reklamen
 • Fastighetsägare slipper saneringsansvar
 • BASF tillverkar mest riskkemikalier
 • Fyra utvalda för elvägar
 • "Nya föreskrifter hotar nationalparker"
 • Kylutrustning för proffsbruk får energimärkning 

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Martina Frisk | Kontakta MiljöAktuellt | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2014 International Data Group